Студентські будні

ВІДКРИТИЙ МІКРОФОН ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ НА ТЕМУ: " АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ"

01 червня 2023 року був проведений відкритий мікрофон до Міжнародного дня захисту прав дітей на тему: " Актуальні питання захисту прав дітей в умовах воєнного стану".

Модераторами заходу були Олена Бобокал та Олена Кучак, до зустрічі приєдналися здобувачі освіти спеціальності 081 «Право».

В ході заходу було згадано основні права дитини, які порушуються в умовах воєнного стану, розглянуто актуальні питання захисту прав дітей в умовах війни  та жахливі наслідки повномасштабного вторгнення рф, які вплинули на українських дітей; потенційні порушення прав дитини в умовах війни, а також їх документування за нормами міжнародного гуманітарного права.

Проаналізували нормативно-правові акти, які спрямовані на забезпечення, реалізацію та захист прав дитини в нашому суспільстві. Охарактеризували порядок функціонування інформаційно-комунікаційного порталу "Діти війни" та порядок роботи Консультаційних центрів у сфері захисту прав дитини.

Згадали про запровадження роботи чат-бота "Дитина не сама".

Студенти активно долучалися до розгляду та  обговорення даної теми.

Робота із захисту прав та інтересів дитини під час під час воєнного стану триває 24/7.

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Log in