Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Завідувач кафедри: Полуда Вікторія Володимирівна
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи створена для забезпечення ефективної підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти з метою якісної організації навчально-методичної та наукової роботи на основі випускових циклових комісій коледжу у 2018 році.
Звіт кафедри туризму та готельно-ресторанної справи за 2023 рік
Викладачі, які забезпечують викладання дисциплін, закріплених за кафедрою:
- Полуда Вікторія Володимирівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи, Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері», кваліфікація економіст з менеджменту. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист НВЛ «Готель «Гостинність», спеціаліст вищої категорії, викладач-методист;
- Матвієнко Анатолій Тихонович – кандидат наук із соціальних комунікацій за спеціальністю 27.00.02 документознавство, архівознавство. Доцент кафедри готельної та ресторанної справи і туризму. Спеціальність «Планування народного господарства», кваліфікація економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, директор коледжу;
- Джгуташвілі Наталія Миколаївна - доктор філософії (галузь знань 07 Управління та адміністрування, спеціальність 073 Менеджмент). Спеціальність «Менеджмент організацій». Кваліфікація менеджер-економіст. Викладач вищої категорії
- Доділова Катерина Дмитрівна - кандидат географічних наук за спеціальністю 11.00.02 економічна та соціальна географія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Економічна та соціальна географія», кваліфікація менеджера розміщення продуктивних сил та регіональної економіки, менеджера освіти, викладача географії, основ економіки та екології.
Спеціаліст вищої категорії.; - Мініч Ірина Михайлівна - кандидат соціологічних наук за спеціальністю 22.00.04 економічна соціологія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту. Викладач, спеціаліст вищої категорії
- Літовка-Деменіна Світлана Григорівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти, Спеціальність «Професійне навчання. Туризм», кваліфікація викладач – туризмознавець.
Спеціаліст вищої категорії - Опанащук Юрій Якович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри регіоналістики і туризму. Спеціальність «Фінанси», кваліфікація: економіст. Спеціаліст вищої категорії.
- Парубець Олег Валентинович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.02 світове господарство і міжнародні економічні відносини. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у невиробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту у невиробничій сфері.
- Самонова Тетяна Броніславівна - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри обліку і аудиту, маркетингу та менеджменту. Спеціальність «Маркетинг», кваліфікація: спеціаліст з маркетингу. Спеціаліст вищої категорії.
- Садова Наталія Володимирівна - спеціальність «Географія», кваліфікація географ, менеджер туризму, викладач. Спеціаліст вищої категорії.
-
Петрунчак Денис Васильович - Спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа» кваліфікація бакалавр з готельно-ресторанної справи.Спеціальність 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування), кваліфікація: магістр з професійної освіти, викладач з професійної освіти (сфера обслуговування), менеджер сфери обслуговування.Аспірант, спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки Українського державного університету ім. Михайла ДрагомановаСпеціаліст
-
Бірюкова Олександра Василівна - Магістр з менеждменту організацій Університет менеджменту освіти при АПН України,Спеціаліст готельно-ресторанна справа Київський університет туризму, економіки і права,Аспірантка, спеціальність 011 Освітні, педагогічні наукиВикладач вищої категорії, викладач-методист
Викладачі сумісники
- Антоненко Артем Васильович - кандидат технічних наук зі спеціальності 05.08.16. технологія харчової продукції. Доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Спеціальність «Технологія харчування». Кваліфікація магістр з технології харчування, інженер-технолог. Викладач вищої категорії.
- Земліна Юлія Володимирівна - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи. Спеціальність «Менеджмент організації» кваліфікація менеджер-економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист.
- Гайовий Іван Іванович - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти.
Спеціаліст вищої категорії.
Навчальні дисципліни, які закріплені за кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи:
- Безпека в туризмі та готельно-ресторанному господарстві
- Виробнича практика
- Географія туризму (туристичне країнознавство)
- Господарський механізм у туризмі
- Діловий туризм
- Екологічне право
- Екологічний туризм
- Економіка підприємств туристичної сфери
- Зелений туризм
- Історико-культурний туризм
- Кваліфікаційна робота
- Логістика в туризмі
- Маркетинг
- Маркетинг у туризмі
- Менеджмент організацій
- Менеджмент у туризмі
- Міжнародна готельна індустрія
- Міжнародний туристичний бізнес
- Навчальна практика
- Навчальна практика «Вступ до фаху»
- Організація анімаційної діяльності
- Організація готельного господарства
- Організація екскурсійної діяльності
- Організація ресторанного господарства
- Організація туристичних подорожей
- Основи туризмознавства
- Паломницький туризм
- Переддипломна практика
- Правове регулювання туристичної діяльності
- Рекламна діяльність в туризмі
- Рекреалогія і курортна справа
- Рекреаційні комплекси світу
- Спеціалізований туризм
- Спортивний туризм
- Статистика в туризмі
- Страхування в туризмі
- Туристичні ресурси України
- Туроперейтинг
- Управління якістю в сфері туризму
- Ціноутворення в галузі
Практика:
- Навчальна практика «Вступ до фаху»
- Навчальна практика
- Виробнича практика
- Переддипломна практика
Інструкція щодо реалізації права на вільний вибір освітніх компонентів здобувачами освіти
Кар'єрний шлях здобувачів освіти ОП Туризм
Державна атестація:
- Іноземна мова
- Комплексний державний екзамента захист Дипломної роботи
Заходи кафедри:
20 лютого 2024 р. викладачі коледжу відвідали кулінарно-технологічний майстер-клас від S-PROF Foodservice Solutions та Rational.
Подібні заходи сприяють навчанню та розвитку, набуттю практичного досвіду використання сучасного професійного обладнання. У світ бренду Rational поринули разом з бренд-шефом Олексієм, з яким тестували обладнання на живих прикладах. Готували чималу кількість смачних страв за лічені години, від овочів на пару до запечених перепілок!
Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, прагнучи постійних вдосконалень та слідкуючи за тенденціями сфери HORECA, не втратили можливість відвідати парний майстер-клас за участі Максима Прихідька та Олександра Яроша «РОБОТА З СЕЗОННИМИ ПРОДУКТАМИ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЇХ У РЕСТОРАННИХ СТРАВАХ». Готували та смакували страви із гарбуза, ріпи та пастернаку.
Незабутні враження від кулінарного майстер-класу!
Деталі: Майстер-клас з оновлення зимового меню від MONIN
Мета: Пізнати нові смаки MONIN та тренди гарячих та холодних напоїв на зиму 2023-2024 року.
Учасники: Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Готували: Чорничний Шейк, Mokko cherry, Maple spice Canadian coffee, Crème brulee, Фільтр снікерс, Кавовий алкогольний глінтвейн, Румбарбар пунш
Ключові висновки: Викладачі відвідали майстер-клас з оновлення зимового меню MONIN, щоб дослідити нові смаки та тренди для гарячих і холодних напоїв взимку 2023-2024. Розширити свої знання про інноваційні рецепти напоїв і техніку презентації Учасники були вражені різноманітністю сумішей, універсальністю та креативністю смаків MONIN. Крім того, особливо заінтригував рецепт пуншу з ревенем, технологічну карту дивіться нижче. Загалом, викладачі залишили майстер-клас із новим ентузіазмом щодо впровадження останніх тенденцій у свою освітню та професійну практику.
Румбарбар пунш
15мл пюре MONIN Ревінь
15мл сироп MONIN Грейпфрут*
10мл база MONIN Клауді лимонад
30мл апельсиновий джин
250мл ромашковий чай 70°C
Прикраса : бадьян, слайс грейпфрута, чебрець, лохина
Рекомендації: Також ви можете використати цю рецептуру, як основу до ваших сезонних чаїв, додавши заварку чорного або зеленого чаю, або гарячих лимонадів.