Відділення бакалаврату

Відділення бакалаврату

Завідувач відділення – Мякінченко Ірина Олександрівна, спеціаліст вищої категорії, доктор філософії. Очолює відділення з 2019 року.

Графік прийому:  Понеділок, з 09:00 до 10:00;  Четвер , з 15:00 до 16:00.

Відділення забезпечує надання ефективної та комплексної підготовки фахівців першого(бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Право» шляхом якісної організації навчально-методичної та наукової роботи.

За відділенням закріплено кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, права, загальнотеоретичної та прикладної підготовки. Підготовку бакалаврів здійснюють 1 доктор наук, 20 кандидатів наук, спеціалісти вищої категорії, викладачі – методисти.

081 «Право»

Кваліфікація: бакалавр з права

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • історія України;
  • математика або іноземна мова.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 1 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускникизможуть працювати в органах правосуддя, органах державної виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, органах Міністерства юстиції України та юридичних службах підприємств усіх форм власності на посадах:

  • Секретар судового засідання
  • Секретар суду
  • Помічник приватного детектива
  • Помічник судді
  • Помічник юриста
  • Помічник-консультант народного депутата України
  • Державний виконавець
  • Оперуповноважений
  • Інспектор патрульної служби
  • Командир відділення (органи внутрішніх справ)
  • Молодший інспектор (органи внутрішніх справ)
  • Помічник оперуповноваженого
  • Помічник слідчого
  • Інспектор (пенітенціарна система),
  • Інспектор праці (правовий), приватний детектив, судовий експерт
  • Юрисконсульт

Після закінчення навчання випускники мають можливість продовжити здобувати освіту за освітнім ступенем «магістр» зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» в закладах вищої освіти України.

Практика:

  • Навчальна практика
  • Виробнича практика

Державна атестація:

  • Аттестаційний екзамен (Цивільне право, Кримінальне право)

Перелік вибіркових дисциплін ОС БАКАЛАВР за ОПП Право 2023

Перелік вибіркових дисциплін ОС БАКАЛАВР за ОПП Право 2022

Перелік вибіркових дисциплін ОС БАКАЛАВР за ОПП Право 2021

Перелік вибіркових дисциплін ОС БАКАЛАВР за ОПП Право 2020

241 «Готельно-ресторанна справа»

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа

Кваліфікація: Бакалавр з готельно-ресторанної справи

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів: 

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • іноземна мова;
  • математика або географія.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 1 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускники зможуть працюватив сфері готельного, ресторанного і туристичного бізнесу за такими посадами:

  • Керівники підприємств, установ та організацій (директор готельного (ресторанного) підприємства).
  • Адміністратор (господар) залу.
  • Бармен.
  • Бригадир на дільницях основного виробництва (хлібопекарне та кондитерське виробництво).
  • Завідувач підприємства громадського харчування, готелю.
  • Інспектор-товарознавець.
  • Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т. ін.), керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.).
  • Керуючий готельним господарством (підприємством харчування).
  • Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.).
  • Консьєрж готельного комплексу.
  • Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні), менеджер (управитель) підприємства з приготування та постачання готових страв, менеджер (управитель) ресторану, менеджер
  • (управитель) систем харчової безпеки.
  • Менеджер (управитель) у готельному господарстві.
  • Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.), фахівець із готельної справи, фахівець із ресторанної справи.
  • Керівники апарату місцевих органів державної влади (керівник структурного підрозділу, головний спеціаліст (з туризму), начальник відділу);
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту (завідувач туристської бази, завідувач бюро подорожей, екскурсій).
  • Керівники інших малих підприємств без апарату управління (директор малого підприємства (у сфері гостинності)).
  • Викладачі університетів і вищих навчальних закладів.
  • Наукові співробітники (готельно-ресторанна справа), молодший науковий співробітник, науковий співробітник.
  • Організатор туристичної і готельної діяльності, консультанти з подорожей та організатори подорожей (екскурсовод, інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму), організатор подорожей (екскурсій), фахівець з туристичного обслуговування, фахівець із конференц-сервісу, фахівець із спеціалізованого обслуговування, фахівець із організації дозвілля, фахівець із туристичної безпеки).

Практика:

  • Навчальна практика «Вступ до фаху»
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Переддипломна практика

Державна атестація:

  • Іноземна мова
  • Комплексний державний екзамен (Організація готельного господарства, організація ресторанного господарства, Менеджмент готельно-ресторанного господарства, Маркетинг готельно-ресторанного господарства)та захист Дипломної роботи

242 «Туризм»

Кваліфікація: Бакалавр з туризму, фахівець з туристичного обслуговування

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів: 

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • іноземна мова;
  • математика або географія.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускники зможуть працювати в сфері гостинності та туристичного бізнесу за такими посадами:

  • Керівники підприємств, установ та організацій (директор туристичного підприємства);
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту (завідувач туристської бази, завідувач бюро подорожей, екскурсій).
  • Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
  • Керівники малих підприємств без апарату управління в туристичному обслуговуванні;
  • Керівники інших малих підприємств без апарату управління (директор малого підприємства (у сфері гостинності));
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Професіонали в галузі туризму;
  • Туризмознавці;
  • Організатор туристичної і готельної діяльності, консультанти з подорожей та організатори подорожей (екскурсовод, інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму), організатор подорожей (екскурсій), фахівець з туристичного обслуговування, фахівець із конференц-сервісу, фахівець із спеціалізованого обслуговування, фахівець із організації дозвілля, фахівець із туристичної безпеки);
  • Інші технічні фахівці в галузі управління (інспектор з туризму).

Практика:

  • Навчальна практика «Вступ до фаху»
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Переддипломна практика

План проведення навчальної практики Вступ до фаху Туризм

Державна атестація:

  • Іноземна мова
  • Комплексний державний екзамен (Організація туризму: основи туризмознавства, організація туристичних подорожей, організація екскурсійної діяльності, організація анімаційної діяльності, туроперейтинг, менеджмент) та захист Дипломної роботи

Перелік вибіркових дисциплін ОС БАКАЛАВР за ОПП Туризм

 

Результати анкетування "Опитування для попередження та протидії булінгу"

Звіт відділення бакалаврату за 2022 рік

Щорічне оцінювання здобувачів освіти бакалаврат

Інструкція щодо реалізації права на вільний вибір освітніх компонентів здобувачами освіти

Розклад екзаменаційної сесії січень 2024 денної форми навчання

Звіт відділення бакалаврату за 2023 рік

Безкоштовні ресурси для перевірки на антиплагіат:

Договір ТОВ Антиплагіат 2021

Договір ТОВ Антиплагіат 2023

Договір ТОВ Антиплагіат 2024

Log in