ЦК (кафедра) туризму та готельно-ресторанної справи (0)
Завідувач кафедри: Полуда Вікторія Володимирівна
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи створена для забезпечення ефективної підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти з метою якісної організації навчально-методичної та наукової роботи на основі випускових циклових комісій коледжу у 2018 році.
Викладачі, які забезпечують викладання дисциплін, закріплених за кафедрою:
Полуда Вікторія Володимирівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи, Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері», кваліфікація економіст з менеджменту. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист НВЛ «Готель «Гостинність», спеціаліст вищої категорії, викладач-методист;
Матвієнко Анатолій Тихонович – кандидат наук із соціальних комунікацій за спеціальністю 27.00.02 документознавство, архівознавство. Доцент кафедри готельної та ресторанної справи і туризму. Спеціальність «Планування народного господарства», кваліфікація економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, директор коледжу;
Джгуташвілі Наталія Миколаївна - доктор філософії (галузь знань 07 Управління та адміністрування, спеціальність 073 Менеджмент). Спеціальність «Менеджмент організацій». Кваліфікація менеджер-економіст. Викладач вищої категорії
Доділова Катерина Дмитрівна - кандидат географічних наук за спеціальністю 11.00.02 економічна та соціальна географія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Економічна та соціальна географія», кваліфікація менеджера розміщення продуктивних сил та регіональної економіки, менеджера освіти, викладача географії, основ економіки та екології. Спеціаліст вищої категорії.;
Мініч Ірина Михайлівна - кандидат соціологічних наук за спеціальністю 22.00.04 економічна соціологія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту. Викладач, спеціаліст вищої категорії
Літовка-Деменіна Світлана Григорівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти, Спеціальність «Професійне навчання. Туризм», кваліфікація викладач – туризмознавець. Спеціаліст вищої категорії
Опанащук Юрій Якович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри регіоналістики і туризму. Спеціальність «Фінанси», кваліфікація: економіст. Спеціаліст вищої категорії.
Парубець Олег Валентинович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.02 світове господарство і міжнародні економічні відносини. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у невиробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту у невиробничій сфері.
Самонова Тетяна Броніславівна - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри обліку і аудиту, маркетингу та менеджменту. Спеціальність «Маркетинг», кваліфікація: спеціаліст з маркетингу. Спеціаліст вищої категорії.
Петрунчак Денис Васильович - Спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа» кваліфікація бакалавр з готельно-ресторанної справи.
Спеціальність 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування), кваліфікація: магістр з професійної освіти, викладач з професійної освіти (сфера обслуговування), менеджер сфери обслуговування.
Аспірант, спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки Українського державного університету ім. Михайла Драгоманова
Спеціаліст
Бірюкова Олександра Василівна - Магістр з менеждменту організацій Університет менеджменту освіти при АПН України,
Спеціаліст готельно-ресторанна справа Київський університет туризму, економіки і права,
Аспірантка, спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки
Викладач вищої категорії, викладач-методист
Викладачі сумісники
Антоненко Артем Васильович - кандидат технічних наук зі спеціальності 05.08.16. технологія харчової продукції. Доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Спеціальність «Технологія харчування». Кваліфікація магістр з технології харчування, інженер-технолог. Викладач вищої категорії.
Земліна Юлія Володимирівна - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи. Спеціальність «Менеджмент організації» кваліфікація менеджер-економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист.
Гайовий Іван Іванович - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Спеціаліст вищої категорії.
Навчальні дисципліни, які закріплені за кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи:
Безпека в туризмі та готельно-ресторанному господарстві
Комплексний державний екзамента захист Дипломної роботи
Заходи кафедри:
20 лютого 2024 р. викладачі коледжу відвідали кулінарно-технологічний майстер-клас від S-PROF Foodservice Solutions та Rational.
Подібні заходи сприяють навчанню та розвитку, набуттю практичного досвіду використання сучасного професійного обладнання. У світ бренду Rational поринули разом з бренд-шефом Олексієм, з яким тестували обладнання на живих прикладах. Готували чималу кількість смачних страв за лічені години, від овочів на пару до запечених перепілок!
Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, прагнучи постійних вдосконалень та слідкуючи за тенденціями сфери HORECA, не втратили можливість відвідати парний майстер-клас за участі Максима Прихідька та Олександра Яроша «РОБОТА З СЕЗОННИМИ ПРОДУКТАМИ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЇХ У РЕСТОРАННИХ СТРАВАХ». Готували та смакували страви із гарбуза, ріпи та пастернаку.
Незабутні враження від кулінарного майстер-класу!
25 листопада викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Олександра Бірюкова та Денис Петрунчак пройшли навчання від «Сpokingсhef academy».Набули практичного досвіду у роботі з кухонною машиною Kenwood COOKING CHEF XL разом з шеф-кухарем Мариною Чуєвою.
Готували страви англійської кухні, використовуючи сезонні овочі. Особливо вражаючий смак та консенстенцію мав гарбузовий крем-суп. Вразив смаковим поєднанням крему та карамелі з ніжним бісквітом - десерт трайфл.
Це навчання стало не лише можливістю познайомитися з кухонною технікою «Kenwood», а й джерелом невичерпного досвіду та інсайтів для викладачів!
Деталі: Майстер-клас з оновлення зимового меню від MONIN
Мета: Пізнати нові смаки MONIN та тренди гарячих та холодних напоїв на зиму 2023-2024 року.
Учасники: Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Готували: Чорничний Шейк, Mokko cherry, Maple spice Canadian coffee, Crème brulee, Фільтр снікерс, Кавовий алкогольний глінтвейн, Румбарбар пунш
Ключові висновки: Викладачі відвідали майстер-клас з оновлення зимового меню MONIN, щоб дослідити нові смаки та тренди для гарячих і холодних напоїв взимку 2023-2024. Розширити свої знання про інноваційні рецепти напоїв і техніку презентації Учасники були вражені різноманітністю сумішей, універсальністю та креативністю смаків MONIN. Крім того, особливо заінтригував рецепт пуншу з ревенем, технологічну карту дивіться нижче. Загалом, викладачі залишили майстер-клас із новим ентузіазмом щодо впровадження останніх тенденцій у свою освітню та професійну практику.
Румбарбар пунш
15мл пюре MONIN Ревінь 15мл сироп MONIN Грейпфрут* 10мл база MONIN Клауді лимонад 30мл апельсиновий джин 250мл ромашковий чай 70°C Прикраса : бадьян, слайс грейпфрута, чебрець, лохина Рекомендації: Також ви можете використати цю рецептуру, як основу до ваших сезонних чаїв, додавши заварку чорного або зеленого чаю, або гарячих лимонадів.