Циклові комісії (кафедри)

ЦК (кафедра) туризму та готельно-ресторанної справи

ЦК (кафедра) туризму та готельно-ресторанної справи (0)

Завідувач кафедри: Полуда Вікторія Володимирівна

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи створена для забезпечення ефективної підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти з метою якісної організації навчально-методичної та наукової роботи на основі випускових циклових комісій коледжу у 2018 році.

 

 

 

Звіт кафедри туризму та готельно-ресторанної справи за 2023 рік

Викладачі, які забезпечують викладання дисциплін, закріплених за кафедрою:

  1. Полуда Вікторія Володимирівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи, Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері», кваліфікація економіст з менеджменту. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист НВЛ «Готель «Гостинність», спеціаліст вищої категорії, викладач-методист;
  2. Матвієнко Анатолій Тихонович – кандидат наук із соціальних комунікацій за спеціальністю 27.00.02 документознавство, архівознавство. Доцент кафедри готельної та ресторанної справи і туризму. Спеціальність «Планування народного господарства», кваліфікація економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, директор коледжу;
  3. Джгуташвілі Наталія Миколаївна - доктор філософії (галузь знань 07 Управління та адміністрування, спеціальність 073 Менеджмент). Спеціальність «Менеджмент організацій». Кваліфікація менеджер-економіст. Викладач вищої категорії
  4. Доділова Катерина Дмитрівна - кандидат географічних  наук за спеціальністю 11.00.02 економічна та соціальна географія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Економічна та соціальна географія», кваліфікація менеджера розміщення продуктивних сил та регіональної економіки, менеджера освіти, викладача географії, основ економіки та екології.
    Спеціаліст вищої категорії.;
  5. Мініч Ірина Михайлівна - кандидат соціологічних наук за спеціальністю 22.00.04 економічна соціологія. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту. Викладач, спеціаліст вищої категорії
  6. Літовка-Деменіна Світлана Григорівна – кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти, Спеціальність «Професійне навчання. Туризм», кваліфікація викладач – туризмознавець.
    Спеціаліст вищої категорії
  7. Опанащук Юрій Якович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри регіоналістики і туризму. Спеціальність «Фінанси», кваліфікація: економіст. Спеціаліст вищої категорії.
  8. Парубець Олег Валентинович - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.02 світове господарство і міжнародні економічні відносини. Доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства. Спеціальність «Менеджмент у невиробничій сфері». Кваліфікація економіст з менеджменту у невиробничій сфері.
  9. Самонова Тетяна Броніславівна - кандидат економічних наук за спеціальністю 08.00.04 економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Доцент кафедри обліку і аудиту, маркетингу та менеджменту. Спеціальність «Маркетинг», кваліфікація: спеціаліст з маркетингу. Спеціаліст вищої категорії.
  10. Садова Наталія Володимирівна - спеціальність «Географія», кваліфікація географ, менеджер туризму, викладач. Спеціаліст вищої категорії.
  11. Петрунчак Денис Васильович - Спеціальність  241 «Готельно-ресторанна справа» кваліфікація бакалавр з готельно-ресторанної справи.
    Спеціальність 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування), кваліфікація: магістр з професійної освіти, викладач з професійної освіти (сфера обслуговування), менеджер сфери обслуговування.
    Аспірант, спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки Українського державного університету ім. Михайла Драгоманова
    Спеціаліст
  12.  
    Бірюкова Олександра Василівна - Магістр з менеждменту організацій Університет менеджменту освіти при АПН України,
    Спеціаліст готельно-ресторанна справа Київський університет туризму, економіки і права,
    Аспірантка, спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки
    Викладач вищої категорії, викладач-методист

Викладачі сумісники

  1. Антоненко Артем Васильович - кандидат технічних наук зі спеціальності 05.08.16. технологія харчової продукції. Доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Спеціальність «Технологія харчування». Кваліфікація магістр з технології харчування, інженер-технолог. Викладач вищої категорії.
  2. Земліна Юлія Володимирівна - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти. Доцент кафедри готельно-ресторанної справи. Спеціальність «Менеджмент організації» кваліфікація менеджер-економіст. Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист.
  3. Гайовий Іван Іванович - кандидат педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти.
    Спеціаліст вищої категорії.

Навчальні дисципліни, які закріплені за кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи:

  1. Безпека в туризмі та готельно-ресторанному господарстві
  2. Виробнича практика
  3. Географія туризму (туристичне країнознавство)
  4. Господарський механізм у туризмі
  5. Діловий туризм
  6. Екологічне право
  7. Екологічний туризм
  8. Економіка підприємств туристичної сфери
  9. Зелений туризм
  10. Історико-культурний туризм
  11. Кваліфікаційна робота
  12. Логістика в туризмі
  13. Маркетинг
  14. Маркетинг у туризмі
  15. Менеджмент організацій
  16. Менеджмент у туризмі
  17. Міжнародна готельна індустрія
  18. Міжнародний туристичний бізнес
  19. Навчальна практика
  20. Навчальна практика «Вступ до фаху»
  21. Організація анімаційної діяльності
  22. Організація готельного господарства
  23. Організація екскурсійної діяльності
  24. Організація ресторанного господарства
  25. Організація туристичних подорожей
  26. Основи туризмознавства
  27. Паломницький туризм
  28. Переддипломна практика
  29. Правове регулювання туристичної діяльності
  30. Рекламна діяльність в туризмі
  31. Рекреалогія і курортна справа
  32. Рекреаційні комплекси світу
  33. Спеціалізований туризм
  34. Спортивний туризм
  35. Статистика в туризмі
  36. Страхування в туризмі
  37. Туристичні ресурси України
  38. Туроперейтинг
  39. Управління якістю в сфері туризму
  40. Ціноутворення в галузі

 

Практика:

  • Навчальна практика «Вступ до фаху»
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Переддипломна практика

Інструкція щодо реалізації права на вільний вибір освітніх компонентів здобувачами освіти

Кар'єрний шлях здобувачів освіти ОП Туризм

Державна атестація:

  • Іноземна мова
  • Комплексний державний екзамента захист Дипломної роботи

Заходи кафедри:

20 лютого 2024 р. викладачі коледжу відвідали кулінарно-технологічний майстер-клас від S-PROF Foodservice Solutions та Rational.

Подібні заходи сприяють навчанню та розвитку, набуттю практичного досвіду використання сучасного професійного обладнання. У світ бренду Rational поринули разом з бренд-шефом Олексієм, з яким тестували обладнання на живих прикладах. Готували чималу кількість смачних страв за лічені години, від овочів на пару до запечених перепілок!

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, прагнучи постійних вдосконалень та слідкуючи за тенденціями сфери HORECA, не втратили можливість відвідати парний майстер-клас  за участі Максима Прихідька та Олександра Яроша «РОБОТА З СЕЗОННИМИ ПРОДУКТАМИ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЇХ У РЕСТОРАННИХ СТРАВАХ». Готували та смакували страви із гарбуза, ріпи та пастернаку.

    Незабутні враження від кулінарного майстер-класу! 

    25 листопада викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Олександра Бірюкова та Денис Петрунчак пройшли навчання від «Сpokingсhef academy».Набули практичного досвіду у роботі  з кухонною машиною Kenwood COOKING CHEF XL разом з шеф-кухарем Мариною Чуєвою.
    Готували страви англійської кухні, використовуючи сезонні овочі. Особливо вражаючий смак та консенстенцію мав гарбузовий крем-суп. Вразив смаковим поєднанням крему та карамелі з ніжним бісквітом - десерт трайфл. 
    Це навчання стало не лише можливістю познайомитися з кухонною технікою «Kenwood», а й джерелом невичерпного досвіду та інсайтів для викладачів!
 

Деталі: Майстер-клас з оновлення зимового меню від MONIN

Мета: Пізнати нові смаки MONIN та тренди гарячих та холодних напоїв на зиму 2023-2024 року.

Учасники: Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Готували: Чорничний Шейк, Mokko cherry, Maple spice Canadian coffee, Crème brulee, Фільтр снікерс, Кавовий алкогольний глінтвейн, Румбарбар пунш

Ключові висновки: Викладачі відвідали майстер-клас з оновлення зимового меню MONIN, щоб дослідити нові смаки та тренди для гарячих і холодних напоїв взимку 2023-2024. Розширити свої знання про інноваційні рецепти напоїв і техніку презентації Учасники були вражені різноманітністю сумішей, універсальністю та креативністю смаків MONIN. Крім того, особливо заінтригував рецепт пуншу з ревенем, технологічну карту дивіться нижче. Загалом, викладачі залишили майстер-клас із новим ентузіазмом щодо впровадження останніх тенденцій у свою освітню та професійну практику.


Румбарбар пунш

15мл пюре MONIN Ревінь
15мл сироп MONIN Грейпфрут*
10мл база MONIN Клауді лимонад
30мл апельсиновий джин
250мл ромашковий чай 70°C
Прикраса : бадьян, слайс грейпфрута, чебрець, лохина
Рекомендації: Також ви можете використати цю рецептуру, як основу до ваших сезонних чаїв, додавши заварку чорного або зеленого чаю, або гарячих лимонадів.

Звіт про роботу кафедри

Log in